Home » Lenen met BKR

Lenen met BKR

Geld lenen is vandaag de dag een veel voorkomend iets. Mensen willen graag een grote aankoop doen en zijn daar geld voor nodig.

Hiervoor gaan sparen is natuurlijk een optie maar voordat je een dergelijk groot bedrag bijeen gespaard hebt ben je een lange tijd verder. Een goede manier om ineens over een bepaald geldbedrag te beschikken is dan ook een lening af te sluiten. Er zijn verschillende soorten leningen. Erg bekende zijn een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. Bij een persoonlijke lening krijg je direkt het geldbedrag dat je leent in handen met geld lenen. Over de afbetalingen hiervan worden vooraf afspraken gemaakt. Ook de rente behorend bij deze lening zal vooraf bekend zijn evenals de looptijd van de persoonlijke lening. Zo weet je dus precies waar je aan toe bent. Bij een doorlopend krediet wordt er vooraf een kredietbedrag bepaald. Je kunt tot maximaal dit bedrag dan lenen. Tussentijds heb je de mogelijkheid om dit weer terug te betalen. Echter mocht het zo zijn dat je het geld toch weer op wilt nemen dan is dat ook mogelijk.

Waar kun je geld lenen?
Er zijn erg veel bedrijven waar je terecht kunt als je geld wilt lenen. Je kunt bij je eigen bank ook goed terecht voor een lening. Wil je graag bij een andere bank je lening afsluiten dan is ook dat mogelijk. Verder zijn er nog vele financiele instellingen te vinden waar je terecht kunt voor een lening.

Lenen met BKR
Het BKR staat voor Bureau Krediet Registratie. Bij dit bureau wordt van alle inwoners van Nederland geregistreerd of zij een krediet hebben. Onder krediet wordt dan niet alleen een lening verstaan maar ook mobiele telefoon abonnementen en kopen op afbetaling bij thuiswinkels. Bijna alle kredietverstrekkers hebben de plicht om gegevens van kredieten die bij hen worden afgenomen te melden bij het BKR. Op deze manier wordt goed duidelijk hoe het leengedrag van de consument is. Ook de afspraken over de maandelijkse afbetalingen zijn dan bij het BKR bekend. Het doel van het BKR is dan ook een goed en duidelijk beeld van alle kredieten in Nederland te krijgen.

Negatieve BKR
Vrijwel alle consumenten in Nederland die een soort van krediet hebben lopen zijn bij het BKR dus bekend. Betaal je altijd keurig op tijd je maandelijkse kosten behorende bij je krediet dan is er niets aan de hand. Na afloop van het krediet vervalt dan ook je registratie. Het komt echter ook regelmatig voor dat mensen door bepaalde omstandigheden niet meer aan de maandelijkse betalingen kunnen voldoen en dat daardoor een betalingsachterstand ontstaat. Op zichzelf is dat natuurlijk al erg vervelend. Maar wat misschien nog wel vervelender is is het feit dat je hierdoor een negatieve BKR registratie kunt krijgen. Bij betalingsachterstanden van 2 maanden kan dit al gebeuren. Vooraf zal je hiervan wel op de hoogte worden gesteld door de kredietverstrekker. Heb je eenmaal deze registratie dan raak je deze niet meer kwijt. Een achterstand registratie wordt aangegeven met een A-code. Ben je in staat deze achterstand weg te werken door bijvoorbeeld schuldsanering of door de betalingen alsnog te verrichten dan wordt deze A-code omgezet naar een H-code, de H staat dan voor hersteld. Nu denk je misschien dat je BKR registratie dan vervalt maar niets is minder waar. Deze registratie blijft tot 5 jaar na afloop van het krediet staan.

Lenen met BKR registratie
Het bovenstaande verhaal kan dus zorgen voor een BKR registratie. Wil je geld lenen met een negatieve BKR registratie dan zal dit erg moeilijk worden, maar er zijn mogelijkheden en hierover kun je hier ook meer lezen. Kun je zonder een BKR registratie vrijwel overal heel gemakkelijk geld lenen, met een BKR registratie is dit een heel ander verhaal. De kredietverstrekkers zullen vooraf kijken of je geregistreerd staat. Is dit het geval en is de registratie negatief dan zal het voor het overgrote deel van de kredietverstrekkers reden zijn om je geen geld te willen lenen. Zij willen dan geen risico lopen. Wil je dan toch geld lenen dan zul je goed moeten kijken waar dit mogelijk is. Er zijn namelijk wel kredietverstrekkers op de financiele markt actief waar je wel terecht kunt om geld te lenen met BKR. Deze kredietverstrekkers zijn hierin gespecialiseerd. Op het internet zijn hiervan adressen te vinden. Bij deze kredietverstrekkers wordt niet nagegaan of je geregistreerd staat bij het BKR en ook zullen zij je krediet bij hen niet doorgeven aan het BKR.

Gevaar van lenen met BKR
Voor veel mensen klinkt dit wellicht als muziek in hun oren, toch geld kunnen lenen ondanks je BKR registratie. Als je financieel erg omhoog zit is dit natuurlijk ook prettig. Toch zit er wel een zeker gevaar bij. Het BKR is namelijk ook bedoeld om de consument te behoeden voor het afsluiten van te hoge leningen. Je moet natuurlijk wel iedere maand je kosten van de lening kunnen opbrengen. Lukt dit om wat voor reden niet dan kun je op deze manier heel gemakkelijk in de schulden komen. Leen dus altijd op een verstandige manier zodat het je niet in de problemen brengt.

Maak een Gratis Website met JouwWeb